Ruošiame naujagimio kraitelį: šliaužtinukai, romperiukai, smėlinukai ir kiti drabužėliai kūdikiams

naujagimio kraitelis


Laukiant savo mažojo stebuklo vienas maloniausių darbų yra naujagimio kraitelio ruošimas. Nuostabus tas jausmas,  kai su meile ir rūpesčiu yra renkamas kiekvienas daiktelis, kiekvienas drabužėlis, mintyse jau  matuojant juos ant savo mažylio/ės.  Tačiau ieškodami rūbelių kūdikiui tikriausiai susiduriate su daug negirdėtų terminų: šliaužtinukai, romperiukai, smėlinukai bei siaustinukai - kas tai ir ar visus juos reikia įsigyti? 

Smėlinukai ir siaustinukai - tai apatiniai kūdikio rūbeliai ( kitaip sakant - pirmas sluoksnis) ir dedame arba vieną arba kitą.

Smėlinukas - tai bodžiukas, kuris turi užsegamą klyniuką. Tai labai patogus drabužėlis, nes uždėjus kelnytes, jis nesikelia į viršų ir neapnuogina nugarytės. Pirmiems mėnesiams labai patogūs smėlinukai, kurie turi užsegimą ne tik ties klyniuku, bet atsisega pilnai visas šonelis (susiaučiami smėlinukai). Tokių smėlinukų nereikia mauti per galvytę, o taip daug drąsiau naujiems tėveliams.  

Smėlinukai


Siaustinukai, tai kaip susiaučiami marškinėliai, bet  jie neturi užsegimo ties klyniuku. Juos rekomenduojama nešioti kol nukris virkštelė. 



Taip pat verta paminėti, jog prie pirmo sluoksnio drabužėlių priskiriame ir vilnones kojinytes, kurias dedame ant plikų kojyčių - kraujotakos skatinimui. 

Šliaužtinukai ir romperiukai - tai antras drabužėlių sluoksnis ir taip pat dedame  vieną arba kitą (ant smėlinuko viršaus ). 

Šliaužtinukai - tai vientisas drabužėlis kūdikiui, kurio pėdutės uždaros, tad nereikia nerimauti, jog nukris kojinytės ir sušals pėdutės. 

Šliaužtinukai


Romperiukai - tai kaip  šliaužtinukai, tik atviromis pėdutėmis. Jų privalumas tas, jog kūdikiai juos išauga ne taip greitai kaip šliaužtinukus.  

Romperiukai



Su šliaužtinukais viskas kaip ir aišku - tai patogus kūdikio miego drabužėlis. O štai romperiukų yra visokiausių. Paprasti medvilniniai romperiukai naudojami kaip pižamos ar namų drabužėliai. O štai gražūs puošnūs romperiukai labai tinka pasipuošti šventėms ar fotosesijoms. 

Romperiukas
Romperiukas ponulis.lt
Romperiukas mergaitei



Tikimės, jog šis straipsnis Jums buvo naudingas ir atsakė į kylančius klausimus. Na o daugiau apie naujagimio kraitelį kviečiame skaityti kitame mūsų įraše -  Naujagimio kraitelis: patarimai būsimiems tėveliams, kuriame rasite daugiau informacijos kiek ir kokių drabužėlių kūdikiams rekomenduojame įsigyti pirmiesiems mėnesiams. 

Taip pat maloniai kviečiame apsilankyti www.ponulis.lt interneto svetainėje ir išsirinkti gražiausius drabužėlius savo mažyliams. 







Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kalėdinė šeimos fotosesija: patarimai stilingam įvaizdžiui sukurti

Naujagimio kraitelis: patarimai būsimiems tėveliams

Patogiausi drabužiai kūdikiams - šliaužtinukai?